Наручите на еКњижари

Вести

17.10.2019.

Уџбеник биологије најбољи у Европи

Уџбеник биологије најбољи у Европи

Награда „Најбољи европски уџбеник” (БЕЛМА) већ читаву деценију додељује се најквалитетнијим и најкреативнијим издањима европских издавача. Ову престижну награду додељују три интернационалне организације: Франкфуртски сајам књига, Међународна асоцијација за истраживање уџбеника и образовних медија (ИАРТЕМ) и Европско удружење издавача уџбеника (ЕЕПГ). Квалитет уџбеника оцењује међународни жири, који чине признати стручњаци из неколико земаља.

У најужем избору за награду ове године су се се нашла 32 издања из 13 европских земаља, а укупно је у надметању учествовало преко 50 издавача из 34 земље.

На свечаној церемонији доделе награда одржаној 16. октобра у 16 часова на Међународном сајму књига у Франкфурту, два уџбеника из Србије понела су ласкаво признање „Најбољи европски уџбеник” у својим категоријама:

» Биологија 5, уџбеник за пети разред основне школе, ауторки Гордане Субаков Симић и Марине Дрндарски, Издавачка кућа „Нови Логос”

» Ликовна култура 1, уџбеник за први разред основне школе, аутора Јована Глигоријевића, Издавачка кућа „Фреска”

Награде су у име двеју издавачких кућа примили директори – Гордана Кнежевић Орлић и Небојша Орлић.

Биологија 5 добитник је СРЕБРНОГ признања у категорији за децу узраста до 12 година. Овај уџбеник јединствен је по томе што има лиценцу Националне географије. Најсавременији образовни садржаји нуде различите активности које развијају научне и практичне вештине код ученика, као и активности којима се подстиче њихова креативност. Уџбеник је радног карактера и организован је према спиралном принципу учења.

„Награде које су нам управо уручене на Међународном сајму књига у Франкфурту, не само да нас истичу међу домаћим издавачима него нас сврставају у сам врх европског издаваштва у области образовања”, истакао је директор Небојша Орлић.

Важно је још напоменути да сва нова штампана издања Издавачке куће „Нови Логос” прате и изузетни дигитални садржаји на платформи Е-учионица.