User image
Наручите на еКњижари

Вести

27.01.2023.

Презентације уџбеника 2023/24.

У име Издавачке куће „Нови Логос“ и нашег ауторског тима, позивамо вас на презентацију нових и унапређених штампаних и дигиталних уџбеника за 1. и 5. разред. Велико нам је задовољство да вас на презентацији упознамо са новинама у нашим уџбеницима, додатним материјалима за рад, као и свеобухватном подршком коју пружамо наставницима.

Опширније
19.12.2022.

Прављење бележака за боље учење и разумевање градива

Када ученици праве белешке, морају да анализирају информације. То значи да морају да издвоје битне од мање битних информација, да одреде који су кључни појмови и најважније информације, разумеју главну идеју (да имају целину слике) и изложе то на неки организован начин. У наредном чланку прочитајте више о томе како можете да помогнете ученицима да развију вештину хватања белешки.

Опширније
22.11.2022.

Подстакните ученичке активности у настави

Без обзира на то шта ви као наставник чините, уколико ученици одаберу да се не ангажују у учењу, једноставно неће ни научити. Учење се у великој мери заснива на активностима ученика у процесу учења. У наредном чланку сазнајте више о томе шта можете да урадите да бисте поправили ученичко ангажовање у настави.

Опширније
01.11.2022.

Улога наставника у развијању медијске писмености

У наредном чланку сазнајте више на које начине можете научити децу и адолесценте да разликују стварност од медијских садржаја и како да се према њима односе на различите, одговарајуће и безбедне начине.

Опширније
24.10.2022.

65. Међународни београдски сајам књига

Позивамо вас да посетите штандове Издавачких кућа Klett, Нови Логос и Фреска на 65. Међународном београдском сајму књига. Издавачка кућа Кlett ће одржати две промоције нових издања: „Квизопедије 4" и дечијег романа „Моји хероји и ја”.

Опширније