Наручите на еКњижари

Вести

16.01.2018.

Предузетништво у настави технике и технологије

Предузетништво у настави технике и технологије

НОВИ ПРОГРАМИ ЗА ПЕТАКЕ

Програм наставе технике и технологије за пети разред основне школе представља реформисан досадашњи програм техничког и информатичког образовања. Смањивање садржаја из области информатике и увођење менаџмента и предузетништва у наставу по новом, најзначајније су промене у односу на стари програм.

− Информатички садржаји су прилагођени и служе као подршка за обраду садржаја из области технике и технологије. Ученици ће научити како да представљају идејна решења на рачунару, што ће им користити и у приватном животу − појашњава Жељко Васић, професор технике и информатике.

По његовом мишљењу најважнија новина у програму иновираног предмета техника и технологија јесте увођење менаџмента и предузетништва у наставу и то кроз пројектне задатке у којима ће наставници водити ученике на пут „од идеје до пласирања производа на тржиште”.

− С обзиром на то да се пројектни задаци раде у пару или мањим групама, ученици се уче међусобној сарадњи, самосталном организовању, планирању, изради предмета, рекламирању и пласирању на тржиште. То ће помоћи да ученици боље разумеју свет одраслих и да у будућности постану успешни млади људи − сматра професор Васић.

Редакција