Наручите на еКњижари

Вести

08.06.2023.

ХЕМИЈА 1 – НАЈБОЉИ ДИГИТАЛНИ УЏБЕНИК

ХЕМИЈА 1 – НАЈБОЉИ ДИГИТАЛНИ УЏБЕНИК

Дигитални уџбеник Хемија за први разред гимназије, издавачке куће Нови Логос, добио је прву награду на Међународној конференцији о едукативним технологијама „Моћ Izzi образовања”. Уџбеник је написала и приредила ауторка Татјана Недељковић.
Међународни жири, састављен од европских стручњака из области образовања, наградио је уџбеник за најкреативнији и најиновативнији дизајн. 

Уколико желимо да мотивишемо ђаке да уче и напредују, неопходно је да им омогућимо окружење које им је блиско и у којем се осећају добро. Најбољи начин да им приближимо градиво и сликовито објаснимо различите појаве, процесе и промене које их окружују јесу дигитални уџбеници. Захваљујући мноштву мултимедијалних садржаја, питања, задатака и вежби, дигитални уџбеници оживљавају теоријска знања и омогућавају ученицима да разумеју и појмове високог степена сложености.

Према речима ауторке награђеног уџбеника Татјане Недељковић, дигитални уџбеници су специфичан вид уџбеника који због својих карактеристика могу бити од велике користи ученицима, али и наставницима.