Наручите на еКњижари

Вести

01.03.2018.

Дигитални уџбеник нове генерације

Дигитални уџбеник нове генерације

Први српски е-уџбеник биологије
са лиценцом National Geographic

У издавачкој кући Нови Логос, као и у целој групацији Klett, уџбенике стварају креативни професионалци који се, испуњавајући захтеве прописане програмима наставе и учења, труде да садржаји уџбеника буду квалитетни и занимљиви, да подржавају процесе учења и воде ка остваривању дефинисаних исхода.

И пре него што нас је Закон о уџбеницима на то обавезивао, трудили смо се да, поред штампаних уџбеника, понудимо и друге изворе садржаја и информација који ученику помажу у самосталном савладавању, проверавању и проширивању знања.

У времену када је дигитална технологија саставни и незаобилазни део сваког сегмента живота, изузетно нам је драго да смо у оквиру групације Klett, у издавачкој кући Нови Логос, a у сарадњи са образовном институцијом National Geographic, успели да развијемо најсавременији е-уџбеник биологије за пети разред основне школе.

Сарадња са институцијом National Geographic нама као издавачу значајна је потврда да смо успели да створимо квалитетан уџбеник који је достигао светске стандардe.
Е-уџбеник може да се користи самостално, али и у комбинацији са штампаним издањем с којим чини хомогену целину.

Е-издање у потпуности одговара садржајима предвиђеним новим Програмом наставе и учења за предмет биологија, који је оријентисан на исходе учења и у великој мери подржава реформу образовања која се уводи од школске 2018/19. године.

Ауторке уџбеника су Марина Дрндарски, наставница биологије у „Дринка Павловић”, Београд и проф. др Гордана Субаков Симић, Биолошки факултет Универзитета у Београду.

 

ИЗ МЕДИЈА

„Говорећи о дигиталном уџбенику „Биологија 5“, Шарчевић је навео да је Национална географија потврдила да се ради о квалитетном наставном материјалу.“

Данас
погледај цео чланак овде

„Ауторка уџбеника, која је данас одржала огледни час, Марина Дрндарски објаснила је да уџбеник садржи разне активности, игрице, аудио и видео материјале, али и експерименте.

Она је напоменула да ове године почиње спирални начин учења, који подразумева да се рецимо програм биологије кроз исте области прати од петог до осмог разреда.“


Влада Републике Србије

погледај цео чланак овде

„Издавачка кућа „Нови Логос“, развила је у оквиру групације „Klett“, а у сарадњи са образовном институцијом „National Geographic“, најсавременији е-уџбеник за биологију за пети разред основне школе.“

Танјуг
погледај цео чланак овде

„Идемо храбро и брзо. Задовољна сам реформама у систему образовања које је започео министар Шарчевић. Ово је најважнији задатак пред нама и најтежи, али ако се уради како смо почели, онда смо осигурали будућност за нашу земљу и за нашу децу“, казала је Брнабић.

N1
погледај цео чланак овде

„На овај начин можемо да проверавамо знања ученика појединачно, али и одељења у целини. Родитељи могу да прате напредовање деце преко рачунара и драго ми је да смо на неки начин успели да деци приближимо дигитализацију на овај начин“, рекла је ауторка Дрндарски.

РТС
погледај цео чланак овде