Наручите на еКњижари

Вести

24.10.2022.

65. Међународни београдски сајам књига

65. Међународни београдски сајам књига

Октобар је омиљени месец за све љубитеље књига! И ове године се у десетом месецу одржава Међународни београдски сајам књига, 65. по реду. Као што знате, у питању је највећа манифестација посвећена књизи у овом делу Европе.

Сајам књига се одржава од 23. до 30. октобра 2022. године

Издавачке куће Klett, Нови Логос и Фреска излагаће на 65. сајму књига. Ове године Издавачка кућа Klett обележава 18 година рада у Србији, па вас позивамо да посетите наше штандове и да заједно обележимо јубилеј! 

Штандови Издавачких кућа Klett, Нови Логос и Фреска

Хала 1, позиција 1305
Хала 2А, позиција 2224

На сајму књига вас очекују посебни сајамски попусти чак до 60% при куповини PONS речника, белетристике, књига за децу, стручне литературе и додатних образовних материјала. 

Поред свеобухватне понуде уџбеника и наставних средстава, Издавачка кућа Klett je за сајам књига припремила и две промоције нових издања.

Промоција Квизопедије 4 – петак 28.10.2022. у 18 часова, 
штанд Издавачке куће Klett

Квизопедија је комплет који се састоји од четири збирке квиз-питања састављених према добрим особеностима енциклопедије. То нису питања која имају за циљ да вас збуне, већ вас подстичу да тражите одговоре у књигама! Наравно, свака од четири збирке питања садржи решења на крају. Поред знања, Квизопедија ће вам дати и мало забаве. С обзиром на то да аутор Ацо Брајковић додаје фину дозу хумора појединим питањима, уживаћете трагајући за одговорима.

Уколико сте жељни додатног знања, позивамо вас да присуствујете промоцији издања Квизопедија 4 и дружењу са Ацом Брајковићем, аутором и мајстором вештине постављања питања. 

Промоција романа Моји хероји и ја – уторак 25.10.2022. у 13 часова, 
сала Иво Андрић

Дечји роман Моји хероји и ја победник је овогодишњег конкурса Читалачки маратон. Већ шест година заредом издавачка кућа Klett организује конкурс за необјављене романе за децу узраста од 11 до 14 година.

Роман Моји хероји и ја, аутора Мирослава Јовановића, проглашен је најбољим од стране Стручног жирија, који су чинили Драгана Ћећез Иљукић, Петар Арбутина и Крста Поповски и Главног жирија, сачињеног од 150 наставника српског језика и књижевности из целе Србије. Штампу романа подржала је штампарија Цицеро, дугогодишњи партнер Издавачке куће Klett.

Позивамо вас да присуствујете промоцији романа Моји хероји и ја и дружењу са аутором Мирославом Јовановићем, писцем и сценаристом. 

Добра књига је догађај у мом животу.

Како бисмо онда назвали догађај са много добрих књига? Спектакл или једноставно 65. Међународни београдски сајам књига?