Прве реакције на уџбеник психологије


Након презентације уџбеника Психологија за други разред гимназије ауторке Биљане Милојевић Апостоловић на блогу једне професорке из Новог Сада освануле су прве реакције с детаљним прегледом догађања.


О уџбенику

Na prvi pogled čini se da novi udžbenik, prevazilazi pobrojane nedostatke. Rečnik udžbenika je prijemčiv i pitak ali ne i banalan, ima lepih i duhovith ilustracija, sadržaji odgovaraju planu i programu ali su malo drugačije i veoma logično organizovani.

U udžbeniku se obilato koriste svi trikovi koji drže pažnju kao što su variranje boja, oblika (slova i polja u kojima se tekstovi nalaze), veličine i debljine slova (teksta).

Zanimljivo je i odvajanje različitih sadržaja na vizuelan način opet korišćenjem boja i oblika koji kada se upoznate sa udžbenikom postaju prepoznatljivi “najavljivači” određenog tipa sadržaja. Na kraju lekcija nalaze se rezimei i pitanja iz pređenog gradiva, poređana po težini.

I taman kad pomislite da je sve to lepo i krasno ali ko će pisati sad OPET sve pripreme za čas, planove i programe kad ono iskače zec iz žbuna: ako naručite udžbenik za bar jedno celo odeljenje dobijate Priručnik sa CD-om na kome imate sve to plus još zanimljivih sadržaja.

О ауторки...

Dobro je što je autorka udžbenika Biljana Milojević Apostolović radila prvo 12 godina u nastavi pa je užbenik nastao kao potreba, javio se kao ideja iz neposrednog rada sa učenicima. Znači pisan je onako insajderski, pisala ga jedna od nas, profanka, koleginica a ne neki kancelariski um koji veruje da su sva deca motivisana...

О организацији...


Dobra organizacija, početak u najavljeno vreme i ljubaznost organizatora...

Moglo se čuti i videti nešto korisno, autorke i predstavnica kuće Logos su bile pristupačne i veoma ljubazne, zanimljivo su izlagale, podeljeni materijal je kvalitetan i lep...

Погледај цео текст

 

Ваша корпа

Ваша корпа је празна

Анкета

Да ли у настави користите интерактивне тестове, видео/аудио материјале са нашег сајта?

У школској 2016/17. години Нови Логос вам представља:

  • - савремене уџбенике и уџбеничке комплете са додатним материјалима и    ЦД-овима који ће обогатити и олакшати ваш рад,
  • - мултимедијалне садржаје (интерактивне тестове, видео/аудио материјале на сајту)
  • - квалитетне приручнике за наставнике са дневним припремама и ЦД-овима.

Нови Логос вам пружа:

  • - уџбенике усклађене са новим, важећим стандардима,
  • - квалитетан методолошки приступ настави,
  • - нове креативне идеје,
  • - додатна средства за лакшу презентацију градива.

Шта кажу наши посетиоци:

  • „Само наставите у овом правцу! Уџбеницу су вам одлични. Мултимедија веома користан сегмент.”
  • наставник историје