Тестови и приручници у електронском формату


Желимо да вас обавестимо да смо, слушајући предлоге који су стизали од многих наставника, додали петнаестоминутне тестове на ваше налоге на е-учионици. Тестови су доступни свим учесницима пројекта дигиталних учионица, као и свим оним наставницима који су нам се на почетку школске године јавили да им омогућимо приступ електронској верзији приручника са дневним припремама. 


Уколико из неког разлога још увек немате приступ приручнику на е-учионици, а користите наше уџбенике у текућој школској години, можете нам се јавити са захтевом да вам пошаљемо кодове за откључавање приручника са дневним припремама у које су додати тестови. За кодове се можете пријавити попуњавањем кратког онлајн обрасца.


ПРИЈАВА ЗА ПРИСТУП ЕЛЕКТРОНСКОЈ ВЕРЗИЈИ ПРИРУЧНИКА СА ТЕСТОВИМА ЗА 1, 2, 5. И 6 РАЗРЕД

 

Желећи да што више изађемо у сусрет вашим потребама на измаку ове школске године, припремили смо петнаестоминутне тестове за последње две теме сваког предмета по групама, и то у Word и PDF формату.

 

Тестове преузмите ОВДЕ.

Вести

У жељи да предупредимо могуће потешкоће које су се сада јавиле око слања наставничких материјала, нудимо вам могућност да нам оставите своју кућну адресу на коју ћемо моћи да вам пошаљемо ваше наставничке материјале уколико се за тим укаже потреба у будућности.

Упутства за учење на даљину уз помоћ е-учионице.

Школска година се приводи крају. Почиње распуст који ученици, осим за одмор, могу да искористе за читање, али и за још понешто. О вештинама читања говорили смо у претходном тексту, док ћемо се овог пута позабавити усавршавању вештина које ће им бити потребне следеће наставне године – писању састава и есеја.

Готово са апсолутном сигурношћу можемо да тврдимо да постоје речи за којима свакодневно свако од нас посеже и користи их из врло практичних потреба. Такве су, на пример, речи којима означавамо боје. Познавање термина и начина којима се нијансе боја у језику могу исказати управо се због широке свакодневне употребе испоставља као вредно и корисно.

На следећој адреси https://trinket.io/ можете пронаћи алат за онлајн програмирање, који вам може бити изузетно користан у раду са ученицима

Опште је познато колико је корисно читање. Нажалост, без обзира на ту чињеницу, дружење са књигом је постало навика која је у последње време у све већем опадању, а као главни узрок томе наводи се убрзани развој технологије.

Ваша корпа

Ваша корпа је празна

Анкета

Да ли користите дигитална издања на Е-учионици?

У школској 2019/20. години Нови Логос вам представља:

  • - савремене уџбенике,
  • - изузетна дигитална издања,
  • - квалитетне приручнике за наставнике са дневним припремама,
  • - дидактичке материјале.

Нови Логос вам пружа:

  • - уџбенике усклађене са новим Планом наставе и учења,
  • - квалитетан методолошки приступ настави,
  • - нове креативне идеје,
  • - додатна средства за лакшу презентацију градива.