Нови уџбеници за први и други разред средње школе

Ауторски и уреднички тимови брижљиво су припремили наставне садржаје који су усклађени са променама у Плану и програму наставе и учења и који су у потпуности прилагођени савременој настави оријентисаној на исходе. Уз ове садржаје припремили смо бројне погодности за професоре, које ће учинити ваша предавања динамичнијим, смањити време потребно за припрему часа и пружити вам додатну подршку пред свакодневним професионалним изазовима.

 

У наставку ћете пронаћи више информација о новинама у средњошколском образовању као што су дигитални уџбеници, линкове до онлајн прелиставања нових уџбеника и каталога, као и пријаву за занимљиве онлајн презентације намењене средњошколским професорима, које ће се одржати у наредним данима.


КЛИКНИТЕ НА НАЗИВ ПРЕДМЕТА И ПРЕЛИСТАЈТЕ УЏБЕНИК


Прелистајте нове уџбенике за други разред средње школе


Српски језик и књижевност 2

 

Хемија 2


Физика 2


Географија 2


Историја 2


Психологија 2


Енглески језик 2уџбеник и радна свеска


Музичка култура 2 - за друштвено-језички смер и природно-математички смер

 

 

Прелистајте и нове уџбенике за први разред средње школе

 


Историја 1   НОВО


Музичка култура 1   НОВО


Српски језик и књижевност 1 - Читанка и Граматика


Хемија 1


Физика 1


Географија 1


Енглески језик 1 уџбеник и радна свеска


ПРЕЛИСТАЈТЕ КАТАЛОГЕ НОВИХ ИЗДАЊА


КАТАЛОЗИ 2020/21.

 

Погодности за професоре који користе наше уџбенике у реализацији наставе укључују:


» бесплатан примерак уџбеника
» нови савремени дигитални уџбеник (за српски језик и књижевност, хемију, физику, географију, историју)
» Образовну академију, бесплатни акредитовани програм едукације за професоре


Издавачка кућа „Нови Логос” је за 2020/21. припремила и дигиталне уџбенике за први разред средње школе, водећи се решењима која већ неколико година успешно примењује у стварању дигиталних наставних садржаја за основну школу. У припреми су и дигитални уџбеници за други разред средње школе, који ће се у настави користити од школске 2021/22. године.

 

 

Верујемо да ће на овај начин настава у средњој школи бити интерактивнија и креативнија, а истовремено ближа савременим генерацијама, јер ће ново дигитално окружење одлично употпунити досад већ проверене наставне методе. Наставни садржаји су прилагођени за лаку употребу на свим уређајима и прегледни на свим величинама екрана (десктоп рачунар, таблет, телефон), а наша платформа са дигиталним уџбеницима има уграђен Систем за управљање учењем (ЛМС) који наставницима даје могућност да:
» формирају одељење у виртуелном окружењу и тако на најквалитетнији и најлакши начин организују учење на даљину кроз размену порука, задавање домаћих задатака, писмених вежби, контролних задатака и сл.;
» прате постигнућа својих ученика увидом у статистику (колико је градива у дигиталном уџбенику пређено, колико је задатака урађено, колико је ученик у томе био успешан и сл.).

 


ОБРАЗОВНА АКАДЕМИЈА – НОВИ БЕСПЛАТНИ АКРЕДИТОВАНИ ПРОГРАМ ОД ШКОЛСКЕ 2020/21!
Мање стреса, а бољи резултати


Образовна академија обухвата:


» бесплатне акредитоване стручне скупове у градовима широм Србије, на којима добијате бодове за стручно усавршавање и атрактивне поклоне
» бесплатне акредитоване онлајн стручне скупове са корисним и занимљивим темама, на којима такође добијате бодове за стручно усавршавање


Са програмом смо започели у овој школској години за све наставнике основних школа, а у 2020/21. програм ће бити доступан и професорима средњих школа који у реализацији наставног процеса користе издања издавачких кућа „Klett”, „Нови Логос” и „Фреска”. Посебну пажњу посветићемо темама које вам задају потешкоће у свакодневном раду и учинићемо све да вам уштедимо време и енергију нудећи вам корисна предавања о ослобађању од стреса, методама за учење на даљину, ефикаснијој организацији, успостављању здраве атмосфере у учионици, превазилажењу неспоразума у комуникацији са ученицима и колегама, вршњачком насиљу и још много тога о чему ћете моћи више да чујете од врхунских предавача и доказаних стручњака из различитих области.

 

УСКОРО И ОНЛАЈН ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ!


У наредним данима ћемо организовати онлајн презентације (вебинаре) и на њима ће сви заинтересовани професори моћи лично од аутора да сазнају информације о новим издањима за средњу школу. Поштујући прописане мере здравствене заштите, желимо да вам омогућимо да се из удобности свог дома информишете о нашим новим издањима на најбољи и најлакши начин. Термини одржавања вебинара налазе се у табели.


ПРЕДМЕТ ДАТУМ ВРЕМЕ ПРИЈАВА
Енглески језик

31. 3. 2020.

10.00 ЗАВРШЕНО
Хемија

31. 3. 2020.

12.00 ЗАВРШЕНО
Историја

1. 4. 2020.

10.00 ЗАВРШЕНО
Музичка култура

1. 4. 2020.

12.00

ЗАВРШЕНО

Географија

3. 4. 2020.

12.00 ЗАВРШЕНО
Психологија

8. 4. 2020.

14.00  ПРИЈАВА
Српски језик и књижевност

8. 4. 2020.

16.00  ПРИЈАВА
Физика

9. 4. 2020.

16.00  ПРИЈАВА

Вести

Упутства за учење на даљину уз помоћ е-учионице.

Акредитовани онлајн стручни скупови

Како се регистровати на платформи е-учионица

У име наше издавачке куће и ауторског тима, позивамо вас на презентацију нових уџбеника и дигиталних издања за 7. разред основне школе за физику, хемију, биологију, технику и технологију, информатику и рачунарство.

Поштовани, На измаку ове календарске године желимо да вам се захвалимо за досадашњу успешну сарадњу. На хоризонту је нова година, која ће донети нове успехе, перспективе, иновације и још боље резултате.

Допунска настава из предмета хемија даје могућност ученицима који нису разумели градиво на редовној настави да поставе питање – да увиде шта им је „препрека”, на који начин би они повезали појмове и стигли до решења.

Ваша корпа

Ваша корпа је празна

Анкета

Да ли користите дигитална издања на Е-учионици?

У школској 2019/20. години Нови Логос вам представља:

  • - савремене уџбенике,
  • - изузетна дигитална издања,
  • - квалитетне приручнике за наставнике са дневним припремама,
  • - дидактичке материјале.

Нови Логос вам пружа:

  • - уџбенике усклађене са новим Планом наставе и учења,
  • - квалитетан методолошки приступ настави,
  • - нове креативне идеје,
  • - додатна средства за лакшу презентацију градива.