Нови уџбеници за први и други разред средње школе

У наставку ћете пронаћи више информација о новинама у средњошколском образовању као што су дигитални уџбеници, линкове до онлајн прелиставања нових уџбеника и каталога за први и други разред гимназије, као и пријаву за занимљиве онлајн презентације намењене средњошколским професорима, које ће се одржати у наредним данима.

 

Ауторски и уреднички тимови брижљиво су припремили наставне садржаје који су усклађени са променама у Плану и програму наставе и учења и који су у потпуности прилагођени савременој настави оријентисаној на исходе. Уз ове садржаје припремили смо бројне погодности за професоре, које ће учинити ваша предавања динамичнијим, смањити време потребно за припрему часа и пружити вам додатну подршку пред свакодневним професионалним изазовима.

 

Због велике заинтересованости коју сте показали, „отворили” смо за прелиставање последњу трећину свих наших издања за први и други разред средње школе, како бисмо вам у што већој мери олакшали рад и спровођење наставе на даљину. 

 

КЛИКНИТЕ НА УЏБЕНИК КОЈИ ЖЕЛИТЕ ДА ПРЕЛИСТАТЕ


Прелистајте нове уџбенике за други разред средње школе


Српски језик и књижевност 2 - Читанка

 

Хемија 2


Физика 2


Географија 2


Историја 2


Психологија 2


Енглески језик 2уџбеник и радна свеска


Музичка култура 2 - за друштвено-језички смер и природно-математички смер

 

Да бисте прелистали уџбенике за први и други разред средње школе издавачке куће Klett, кликните ОВДЕ.

 

Да бисте прелистали уџбенике за први и други разред средње школе издавачке куће Фреска, кликните ОВДЕ.


 

 

Прелистајте и нове уџбенике за први разред средње школе

 


Историја 1   НОВО


Музичка култура 1   НОВО


Српски језик и књижевност 1 - Читанка и Граматика


Хемија 1


Физика 1


Географија 1


Енглески језик 1 уџбеник и радна свеска


Да бисте прелистали уџбенике за први и други разред средње школе издавачке куће Klett, кликните ОВДЕ.

 

Да бисте прелистали уџбенике за први и други разред средње школе издавачке куће Фреска, кликните ОВДЕ.


ПРЕЛИСТАЈТЕ КАТАЛОГЕ НОВИХ ИЗДАЊА


КАТАЛОЗИ 2020/21.

 

Погодности за професоре који користе наше уџбенике у реализацији наставе укључују:


» бесплатан примерак уџбеника
» нови савремени дигитални уџбеник (за српски језик и књижевност, хемију, физику, географију, историју)
» Образовну академију, бесплатни акредитовани програм едукације за професоре


Издавачка кућа „Нови Логос” је за 2020/21. припремила и дигиталне уџбенике за први разред средње школе, водећи се решењима која већ неколико година успешно примењује у стварању дигиталних наставних садржаја за основну школу. У припреми су и дигитални уџбеници за други разред средње школе, који ће се у настави користити од школске 2021/22. године.

 

 

Верујемо да ће на овај начин настава у средњој школи бити интерактивнија и креативнија, а истовремено ближа савременим генерацијама, јер ће ново дигитално окружење одлично употпунити досад већ проверене наставне методе. Наставни садржаји су прилагођени за лаку употребу на свим уређајима и прегледни на свим величинама екрана (десктоп рачунар, таблет, телефон), а наша платформа са дигиталним уџбеницима има уграђен Систем за управљање учењем (ЛМС) који наставницима даје могућност да:
» формирају одељење у виртуелном окружењу и тако на најквалитетнији и најлакши начин организују учење на даљину кроз размену порука, задавање домаћих задатака, писмених вежби, контролних задатака и сл.;
» прате постигнућа својих ученика увидом у статистику (колико је градива у дигиталном уџбенику пређено, колико је задатака урађено, колико је ученик у томе био успешан и сл.).

 


ОБРАЗОВНА АКАДЕМИЈА – НОВИ БЕСПЛАТНИ АКРЕДИТОВАНИ ПРОГРАМ ОД ШКОЛСКЕ 2020/21!
Мање стреса, а бољи резултати


Образовна академија обухвата:


» бесплатне акредитоване стручне скупове у градовима широм Србије, на којима добијате бодове за стручно усавршавање и атрактивне поклоне
» бесплатне акредитоване онлајн стручне скупове са корисним и занимљивим темама, на којима такође добијате бодове за стручно усавршавање


Са програмом смо започели у овој школској години за све наставнике основних школа, а у 2020/21. програм ће бити доступан и професорима средњих школа који у реализацији наставног процеса користе издања издавачких кућа „Klett”, „Нови Логос” и „Фреска”. Посебну пажњу посветићемо темама које вам задају потешкоће у свакодневном раду и учинићемо све да вам уштедимо време и енергију нудећи вам корисна предавања о ослобађању од стреса, методама за учење на даљину, ефикаснијој организацији, успостављању здраве атмосфере у учионици, превазилажењу неспоразума у комуникацији са ученицима и колегама, вршњачком насиљу и још много тога о чему ћете моћи више да чујете од врхунских предавача и доказаних стручњака из различитих области.

 

УСКОРО И ОНЛАЈН ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ!


У наредним данима ћемо организовати онлајн презентације (вебинаре) и на њима ће сви заинтересовани професори моћи лично од аутора да сазнају информације о новим издањима за средњу школу. Поштујући прописане мере здравствене заштите, желимо да вам омогућимо да се из удобности свог дома информишете о нашим новим издањима на најбољи и најлакши начин. Термини одржавања вебинара налазе се у табели.


ПРЕДМЕТ ДАТУМ ВРЕМЕ ПРИЈАВА
Енглески језик

31. 3. 2020.

10.00 ЗАВРШЕНО
Хемија

31. 3. 2020.

12.00 ЗАВРШЕНО
Историја

1. 4. 2020.

10.00 ЗАВРШЕНО
Музичка култура

1. 4. 2020.

12.00

ЗАВРШЕНО

Географија

3. 4. 2020.

12.00 ЗАВРШЕНО
Психологија

8. 4. 2020.

14.00 ЗАВРШЕНО
Српски језик и књижевност

8. 4. 2020.

16.00 ЗАВРШЕНО
Физика

9. 4. 2020.

16.00 ЗАВРШЕНО

Вести

У жељи да предупредимо могуће потешкоће које су се сада јавиле око слања наставничких материјала, нудимо вам могућност да нам оставите своју кућну адресу на коју ћемо моћи да вам пошаљемо ваше наставничке материјале уколико се за тим укаже потреба у будућности.

Упутства за учење на даљину уз помоћ е-учионице.

Приликом осмишљавања и одабира наставних активности, један од основних принципа према којем би се требало управљати јесте виђење да оно што ученици раде/практикују, то ће и научити. С тим у вези, овај кратак текст посвећујемо предлогу активности за ваше ученике која ће бити колико индивидуална и интелектуална толико и стваралачка и социјална.

На самом почетку подсетите ученике о начинима цртања геометријских фигура у Scratch-у. Подсетити се координатног система, избора боје и дебљине линије. 

Остало је свега неколико часова до завршетка ове године, која је била пуна изазова за наставнике и ученике. Предлажемо да ученицима дате задатак да сниме дуетску песму.Најпре их упутите да послушају нумеру Мачји канон, песму из Француске. Нумеру могу послушати на диску који прати уџбеник или на интернету.  

Предлажемо вам да са својим ђацима организујете ликовни задатак „Уобразиља у уметничким делима”, чија концепција омогућава ученицима да се самостално и кроз истраживачки приступ баве начинима илустровања задатих мотива.  

Ваша корпа

Ваша корпа је празна

Анкета

Да ли користите дигитална издања на Е-учионици?

У школској 2019/20. години Нови Логос вам представља:

  • - савремене уџбенике,
  • - изузетна дигитална издања,
  • - квалитетне приручнике за наставнике са дневним припремама,
  • - дидактичке материјале.

Нови Логос вам пружа:

  • - уџбенике усклађене са новим Планом наставе и учења,
  • - квалитетан методолошки приступ настави,
  • - нове креативне идеје,
  • - додатна средства за лакшу презентацију градива.