Наставни планови и припреме

 

НОВО – Глобални (годишњи) планови за 4. и 8. разред за 2021/22. 


Имајући у виду потребу наставника да за своју школску документацију израде планове рада за наредну школску 2021/22. годину, припремили смо предлоге годишњих (глобалних) планова за 4. и 8. разред. Планове можете преузети на линковима испод. 

 

 

Глобални (годишњи) планови за 4. разред за 2021/22. годину НОВО

 

Глобални (годишњи) планови за 8. разред за 2021/22. годину НОВО

 

 

*Напомена: Глобални планови су подложни промени с обзиром на то да званични школски календар за 2021/22. годину још није објављен.  Прилагођени оперативни планови и готови радни налози за ученике

 


ОСНОВНА ШКОЛА
1-8. разред

 

НОВО!

Family and friends Foundation аудио материјали доступни онлајн

Family and friends Foundation видео материјали доступни онлајн

 

На овој страници можете да преузмете наставне планове, као и дневне припреме усклађене према препоруци ЗУОВ-а за већину предмета.ОСНОВНА ШКОЛА 
1–4. разред

 


ОСНОВНА ШКОЛА 
5–8. разред

 


СРЕДЊА ШКОЛА 

 


 

 

 

  


  


Средња школа

Енглески језик
 

Solutions 3rd edition Pre-Intermediate

New Horizons

 
 
 
III разред
Српски језик и књижевност
Хемија
Историја
Музичка култура
IV разред
Српски језик и књижевност
Социологија
Филозофија
Устав и права грађана
Музичка култура 

Вести

Ове године куповина уџбеника може бити једноставна и безбедна уз бројне погодности које вас очекују на www.eknjizara.rs.

Крај овог месеца води нас ка систематизовању знања из последњег поглавља читанке за други разред Породично благо. Један од начина је систематизација путем креативне игре.   

Опште је познато колико је корисно читање. Нажалост, без обзира на ту чињеницу, дружење са књигом је постало навика која је у последње време у све већем опадању, а као главни узрок томе наводи се убрзани развој технологије.

Школска година се приводи крају. Почиње распуст који ученици, осим за одмор, могу да искористе за читање, али и за још понешто. О вештинама читања говорили смо у претходном тексту, док ћемо се овог пута позабавити усавршавању вештина које ће им бити потребне следеће наставне године – писању састава и есеја.

Готово са апсолутном сигурношћу можемо да тврдимо да постоје речи за којима свакодневно свако од нас посеже и користи их из врло практичних потреба. Такве су, на пример, речи којима означавамо боје. Познавање термина и начина којима се нијансе боја у језику могу исказати управо се због широке свакодневне употребе испоставља као вредно и корисно.

Авогадро је најпознатији по хипотези из 1811. године, која исказује да сви гасови при једнакој запремини, притиску и температури садрже исти број молекула. Ово је био велики искорак материјалистичке науке у то доба. После 50 година, хипотеза је прихваћена као закон, који је упориште модерне физике и хемије.

Ваша корпа

Ваша корпа је празна

Анкета

Да ли користите дигитална издања на Е-учионици?

У школској 2019/20. години Нови Логос вам представља:

  • - савремене уџбенике,
  • - изузетна дигитална издања,
  • - квалитетне приручнике за наставнике са дневним припремама,
  • - дидактичке материјале.

Нови Логос вам пружа:

  • - уџбенике усклађене са новим Планом наставе и учења,
  • - квалитетан методолошки приступ настави,
  • - нове креативне идеје,
  • - додатна средства за лакшу презентацију градива.