Тестови и приручници у електронском формату


Желимо да вас обавестимо да смо, слушајући предлоге који су стизали од многих наставника, додали петнаестоминутне тестове на ваше налоге на е-учионици. Тестови су доступни свим учесницима пројекта дигиталних учионица, као и свим оним наставницима који су нам се на почетку школске године јавили да им омогућимо приступ електронској верзији приручника са дневним припремама. 


Уколико из неког разлога још увек немате приступ приручнику на е-учионици, а користите наше уџбенике у текућој школској години, можете нам се јавити са захтевом да вам пошаљемо кодове за откључавање приручника са дневним припремама у које су додати тестови. За кодове се можете пријавити попуњавањем кратког онлајн обрасца.


ПРИЈАВА ЗА ПРИСТУП ЕЛЕКТРОНСКОЈ ВЕРЗИЈИ ПРИРУЧНИКА СА ТЕСТОВИМА ЗА 1, 2, 5. И 6 РАЗРЕД

 

Желећи да што више изађемо у сусрет вашим потребама на измаку ове школске године, припремили смо петнаестоминутне тестове за последње две теме сваког предмета по групама, и то у Word и PDF формату.

 

Тестове преузмите ОВДЕ.

Вести

На свечаној церемонији доделе награда одржаној, сходно тренутној ситуацији у нешто другачијем, дигиталном окружењу, 14. октобра у 16 часова, уџбеник за хемију из Србије понео је лаксаво признање „Најбољи европски уџбеник” као једини победнички уџбеник за овај предмет. Награђен је уџбенички комплет за седми разред основне школе Хемија 7, ауторки Татјане Недељковић и Драгане Анђелковић, који је издала Издавачка кућа „Нови Логос”.

У жељи да предупредимо могуће потешкоће које су се сада јавиле око слања наставничких материјала, нудимо вам могућност да нам оставите своју кућну адресу на коју ћемо моћи да вам пошаљемо ваше наставничке материјале уколико се за тим укаже потреба у будућности.

Од сада можете наручити сва издања издавачких кућа Klett, Нови Логос и Фреска на једном месту - на www.eknjizara.rs, уз мноштво додатних погодности.

Са BELMA (Best European Learning Materials Awards) такмичења пристигле су нам поново лепе вести: нови уџбенички комплет Хемија 7 наше издавачке куће ушао је у ужи избор за престижну награду Најбољи европски уџбеник!

Школска година се приводи крају. Почиње распуст који ученици, осим за одмор, могу да искористе за читање, али и за још понешто. О вештинама читања говорили смо у претходном тексту, док ћемо се овог пута позабавити усавршавању вештина које ће им бити потребне следеће наставне године – писању састава и есеја.

Готово са апсолутном сигурношћу можемо да тврдимо да постоје речи за којима свакодневно свако од нас посеже и користи их из врло практичних потреба. Такве су, на пример, речи којима означавамо боје. Познавање термина и начина којима се нијансе боја у језику могу исказати управо се због широке свакодневне употребе испоставља као вредно и корисно.

Vaša korpa

Vaša korpa je prazna

Anketa

Да ли користите дигитална издања на Е-учионици?

У школској 2019/20. години Нови Логос вам представља:

  • - савремене уџбенике,
  • - изузетна дигитална издања,
  • - квалитетне приручнике за наставнике са дневним припремама,
  • - дидактичке материјале.

Нови Логос вам пружа:

  • - уџбенике усклађене са новим Планом наставе и учења,
  • - квалитетан методолошки приступ настави,
  • - нове креативне идеје,
  • - додатна средства за лакшу презентацију градива.