Први српски е-уџбеник биологије
са лиценцом National Geographic


У издавачкој кући Нови Логос, као и у целој групацији Klett, уџбенике стварају креативни професионалци који се, испуњавајући захтеве прописане програмима наставе и учења, труде да садржаји уџбеника буду квалитетни и занимљиви, да подржавају процесе учења и воде ка остваривању дефинисаних исхода.

И пре него што нас је Закон о уџбеницима на то обавезивао, трудили смо се да, поред штампаних уџбеника, понудимо и друге изворе садржаја и информација који ученику помажу у самосталном савладавању, проверавању и проширивању знања.

У времену када је дигитална технологија саставни и незаобилазни део сваког сегмента живота, изузетно нам је драго да смо у оквиру групације Klett, у издавачкој кући Нови Логос, a у сарадњи са образовном институцијом National Geographic, успели да развијемо најсавременији е-уџбеник биологије за пети разред основне школе.

Сарадња са институцијом National Geographic нама као издавачу значајна је потврда да смо успели да створимо квалитетан уџбеник који је достигао светске стандардe.
Е-уџбеник може да се користи самостално, али и у комбинацији са штампаним издањем с којим чини хомогену целину.

Е-издање у потпуности одговара садржајима предвиђеним новим Програмом наставе и учења за предмет биологија, који је оријентисан на исходе учења и у великој мери подржава реформу образовања која се уводи од школске 2018/19. године.


Ауторке уџбеника су Марина Дрндарски, наставница биологије у „Дринка Павловић”, Београд и проф. др Гордана Субаков Симић, Биолошки факултет Универзитета у Београду.


Ауторка е-уџбеника за Биологију Марина Дрндарски
Погледај целу галерију

 

 

 

 

 

ИЗ МЕДИЈА

„Говорећи о дигиталном уџбенику „Биологија 5“, Шарчевић је навео да је Национална географија потврдила да се ради о квалитетном наставном материјалу."


Данас
погледај цео чланак овде„Ауторка уџбеника, која је данас одржала огледни час, Марина Дрндарски објаснила је да уџбеник садржи разне активности, игрице, аудио и видео материјале, али и експерименте.

Она је напоменула да ове године почиње спирални начин учења, који подразумева да се рецимо програм биологије кроз исте области прати од петог до осмог разреда."


Влада Републике Србије

погледај цео чланак овде„Издавачка кућа "Нови Логос", развила је у оквиру групације "Klett", а у сарадњи са образовном институцијом "National Geographic", најсавременији е-уџбеник за биологију за пети разред основне школе."

Танјуг
погледај цео чланак овде"Идемо храбро и брзо. Задовољна сам реформама у систему образовања које је започео министар Шарчевић. Ово је најважнији задатак пред нама и најтежи, али ако се уради како смо почели, онда смо осигурали будућност за нашу земљу и за нашу децу", казала је Брнабић.

N1
погледај цео чланак овде"На овај начин можемо да проверавамо знања ученика појединачно, али и одељења у целини. Родитељи могу да прате напредовање деце преко рачунара и драго ми је да смо на неки начин успели да деци приближимо дигитализацију на овај начин", рекла је ауторка Дрндарски.

РТС
погледај цео чланак овде

 Драги наставници,

ИК Нови Логос, Клет и Фреска организују наградни конкурс из енглеског језика који је намењен свим ученицима основних школа на територији Републике Србије, а у категоријама млађих и старијих разреда.

Позивамо вас да нам пошаљете групни рад на енглеском језику на тему:My Dream SchoolРадове може послати у једној од следећих форми:

 

Постер димензија не мањи од А3 и не већи од А0 формата, који може да садржи текст, слике, фотографије, колаж, илустрације и остало.

Power Point презентација до максимално 15 слајдова која може да садржи текст, фотографије, анимације, видео.

Видео или аудио снимак у трајању од 2 до 10 минута.

Радове шаљу искључиво наставници енглеског језика за одељења из школе у којој предају. Наставник може да пошаље радове више одељења, али само један рад по одељењу.

Молимо вас да приликом слања радова попуните, одштампате и пошаљете формулар за пријаву са подацима о одељењима учесницима конкурса.

Постере можете послати на адресу:

ИК Нови Логос, Клет, Фреска
Маршала Бирјузова 3-5/IV спрат
11000 Београд

Презентацију, видео или аудио снимак можете послати на имејл адресу elt@logos-edu.rs.

Имејлом могу да се шаљу фајлови до 20 MB. Уколико је датотека већа, видео или аудио снимак можете да пошаљете користећи један од сервиса: SendSpace или WeTransfer или да га поставите на YouTube и пошаљете нам линк до њега.

Стручни жири оцениће радове, а по три најоригиналнија и најкреативнија рада у категоријама млађих и старијих разреда биће награђени вредним наградама.

Награде:


1. Излет изненађења, ранац и мајица за сваког ученика у одељењу и сет ридера за школску библиотеку
2. Ранац и мајица за сваког ученика у одељењу и сет ридера за школску библиотеку
3. Мајица за сваког ученика у одељењу и сет ридера за школску библиотеку

Сви ђаци учесници конкурса добиће захвалнице, а награђени ђаци учесници добиће диплому.

Рок за доставу радова је 23. 03. 2018. Радови послати после наведеног рока неће бити прихваћени.

Резултати конкурса биће објављени 29. 03. 2018. на сајту ИК Нови Логос и на службеној Facebook страници. Победници конкурса и наставници биће обавештени електронским путем истог дана, 29. 03. 2018.

Додела награда биће од 10. 04. 2018. до 13. 04. 2018. Излети ће бити организовани у првој половини маја 2018.

За све додатне информације можете да нас контактирате на 011/2636-520 или на имејл elt@logos-edu.rs.

ФОРМУЛАР ЗА ПРИЈАВУ

Са нестрпљењем очекујемо ваше радове!

Срдачан поздрав,

Нови Логос, Клет, Фреска

Вести

У издавачкој кући Нови Логос, као и у целој групацији Klett, уџбенике стварају креативни професионалци који се, испуњавајући захтеве прописане програмима наставе и учења, труде да садржаји уџбеника буду квалитетни и занимљиви, да подржавају процесе учења и воде ка остваривању дефинисаних исхода.

ИК Нови Логос, Клет и Фреска организују наградни конкурс из енглеског језика који је намењен свим ученицима основних школа на територији Републике Србије, а у категоријама млађих и старијих разреда.

Хемија је специфична наука која се, између осталог, бави изучавањем структуре супстанце, па је пожељно код ученика који су јој најклоњени препознати способност да се мишљењем проникне у суштину, чињенице сагледају из различитих углова, преиспитује све што се чује или прочита.

Данас је, генерално, веома тешко радити са децом, јер су наставници изгубили аутономију. Од учитеља се очекује да замењују родитеље или старатеље детета, највише васпитно утичу на ђаке, раде по индивидуалним образовним плановима, буду сервилни, афирмативни, трпељиви...

Није лако лако препознати таленат - Како радити са ђацима талентованим за технику и технологију

Наши закони о образовању препознају децу са посебним потребама и децу са посебним способностима (даровите) и обавезују систем да им пружи услове да се развијају у складу са својим могућностима.

Vaša korpa

Vaša korpa je prazna

Anketa

Да ли у настави користите интерактивне тестове, видео/аудио материјале са нашег сајта?

У школској 2016/17. години Нови Логос вам представља:

  • - савремене уџбенике и уџбеничке комплете са додатним материјалима и    ЦД-овима који ће обогатити и олакшати ваш рад,
  • - мултимедијалне садржаје (интерактивне тестове, видео/аудио материјале на сајту)
  • - квалитетне приручнике за наставнике са дневним припремама и ЦД-овима.

Нови Логос вам пружа:

  • - уџбенике усклађене са новим, важећим стандардима,
  • - квалитетан методолошки приступ настави,
  • - нове креативне идеје,
  • - додатна средства за лакшу презентацију градива.

Шта кажу наши посетиоци:

  • „Само наставите у овом правцу! Уџбеницу су вам одлични. Мултимедија веома користан сегмент.”
  • наставник историје