КРЕНИТЕ СА НАМА У ДИГИТАЛНИ СВЕТ ОД 1. СЕПТЕМБРА!

 

Спремно је све што вам је потребно за нова сазнања.

 

- кроз разноврсне активности будући прваци ће откривати узбудљиве и креативне садржаје новог предмета

- након сваке лекције ученици утврђују стечена знања решавајући задатке за вежбање

- у уџбенику се налазе прилози изненађења за још занимљивије часове

- приручник са дневним припремама

- дигитални уџбеник


Ауторке: Наташа Анђелковић, Биљана Калафатић и Марина Ињац

 


Преузмите глобални (годишњи) план рада ОВДЕ


Преузмите списак наставних јединица ОВДЕ

Поштоване наставнице и поштовани наставници,

 

Сведоци смо колико су тренутне околности и пандемија са којом се бори цео свет утицале на професионалне обавезе свих нас и да смо се суочили са бројним изазовима које је донела реализације наставе „на даљину”.

У жељи да предупредимо могуће потешкоће које су се сада јавиле око слања наставничких материјала, нудимо вам могућност да нам оставите своју кућну адресу на коју ћемо моћи да вам пошаљемо ваше наставничке материјале уколико се за тим укаже потреба у будућности.


Потребно је само да попуните онлајн формулар.


ПОПУНИТЕ КРАТАК ФОРМУЛАР


Будите слободни да овај формулар проследите својим колегама како би и они наставници који нису добили ово обавештење могли да унесу своје контакт податке и буду укључени у наше активности.

Издавачке куће Кlett, Нови Логос и Фреска отвориле су своју платформу са дигиталним уџбеницима за бесплатно коришћење током ванредног стања.

Имајући у виду тренутну ситуацију и колико је учење на даљину сада неопходно наставницима и ученицима, припремили смо видео-упутства о коришћењу е-учионице. У неколико једноставних корака објашњено је како можете користити платформу са дигиталним уџбеницима за први, други, пети и шести разред и које погодности су вам доступне у виртуелном одељењу. Поред упутстава за наставнике, пронаћи ћете упутство које можете да проследите својим ученицима и које пружа информације о њиховом раду на платформи.

 

У жељи да вам у тренутним околностима пружимо додатну подршку, одлучили смо да у електронске верзије приручника на е-учионици додамо тестове за проверу знања, а да на свом сајту омогућимо онлајн прелиставање свих уџбеника који се тренутно користе у трећем, четвртом, седмом и осмом разреду. Када на сајту пронађете уџбеник који вам је потребан, видећете поред слике уџбеника натпис ПРЕЛИСТАЈТЕ УЏБЕНИК и кликом на ово моћи ћете да приступите онлајн прелиставању целокупног садржаја.

 

Затим смо организовали серијал бесплатних вебинара обуке о раду на е-учионици (основне и напредне опције), али и о коришћењу различитих алата за припрему и држање дигиталног часа. Поред тога, организујемо на недељном нивоу вебинаре на актуелне теме из области психологије (Из угла психолога).

 

На самом крају, омогућили смо свим заинтересованим наставницима којима може затребати консултација или савет о реализацији наставе на даљину да се повежу са својим „дигиталним ментором”, искусним колегом који користи дигиталне материјале свакодневно у свом раду.

 

На овој страници такође ћете моћи у наредним недељама да пронађете различите корисне текстове са предлозима активности за реализацију дигиталних часова. Са жељом да вам олакшамо рад и уштедимо време, надамо се да ћемо вам бар мало помоћи у превазилажењу изазова пред којима се тренутно налазите.

 

 

НАСТАВНИ МАТЕРИЈАЛИ, КОРИСНА УПУТСТВА И ВЕБИНАРИ НА РАЗЛИЧИТЕ ТЕМЕ


 

Основна и напредна упутства која вас корак по корак воде кроз различите фазе рада на е-учионици (укључујући и упутства за ученике)

ВИДЕО-УПУТСТВА ЗА РАД (ТУТОРИЈАЛИ) 

Серијал вебинара обуке за е-учионицу и коришћење осталих корисних алата за припрему и држање дигиталног часа – брзо и једноставно

 

ПРИЈАВА ЗА ВЕБИНАРЕ ОБУКЕ

 

Детаљна упутства о употреби неких дигиталних алата о којима сте имали прилике да слушате на вебинарима обуке

 

КОРИСНИ ТЕКСТОВИ О РАДУ СА БЕСПЛАТНИМ АЛАТИМА

 

Додатна подршка ваших колега наставника који поседују значајно искуство у раду са дигиталним материјалима

 

ПОВЕЖИТЕ СЕ С ДИГИТАЛНИМ МЕНТОРОМ

 

Разговори на недељном нивоу о професионалним изазовима наставника и осврт на васпитно-образовни процес из угла психологије и позитивне едукације

 

ПРИЈАВА ЗА ВЕБИНАРЕ ИЗ ЦИКЛУСА „ИЗ УГЛА ПСИХОЛОГА”

 

Активациони кодови за откључавање електронских верзија приручника са тестовима за брзу проверу знања

 

ПРИСТУП ЕЛЕКТРОНСКИМ ПРИРУЧНИЦИМА И ТЕСТОВИМА 

 

Упутство за директоре школа о томе како могу повезати своје запослене и ђаке у виртуелна одељења

 

УПУТСТВО ЗА ШКОЛЕ ЗА ПОВЕЗИВАЊЕ У ДИГИТАЛНА ОДЕЉЕЊА

 

Упутство за појединачне кориснике који желе да откључају и бесплатно користе дигиталне уџбенике на е-учионици

 

УПУТСТВО ЗА БЕСПЛАТНО КОРИШЋЕЊЕ ДИГИТАЛНИХ УЏБЕНИКА

 

Најчешће постављана питања о раду на е-учионици
ЧЕСТО ПОСТАВЉАНА ПИТАЊА О Е-УЧИОНИЦИ

 

  

Вести

У жељи да предупредимо могуће потешкоће које су се сада јавиле око слања наставничких материјала, нудимо вам могућност да нам оставите своју кућну адресу на коју ћемо моћи да вам пошаљемо ваше наставничке материјале уколико се за тим укаже потреба у будућности.

Упутства за учење на даљину уз помоћ е-учионице.

Школска година се приводи крају. Почиње распуст који ученици, осим за одмор, могу да искористе за читање, али и за још понешто. О вештинама читања говорили смо у претходном тексту, док ћемо се овог пута позабавити усавршавању вештина које ће им бити потребне следеће наставне године – писању састава и есеја.

Готово са апсолутном сигурношћу можемо да тврдимо да постоје речи за којима свакодневно свако од нас посеже и користи их из врло практичних потреба. Такве су, на пример, речи којима означавамо боје. Познавање термина и начина којима се нијансе боја у језику могу исказати управо се због широке свакодневне употребе испоставља као вредно и корисно.

На следећој адреси https://trinket.io/ можете пронаћи алат за онлајн програмирање, који вам може бити изузетно користан у раду са ученицима

Опште је познато колико је корисно читање. Нажалост, без обзира на ту чињеницу, дружење са књигом је постало навика која је у последње време у све већем опадању, а као главни узрок томе наводи се убрзани развој технологије.

Vaša korpa

Vaša korpa je prazna

Anketa

Да ли користите дигитална издања на Е-учионици?

У школској 2019/20. години Нови Логос вам представља:

  • - савремене уџбенике,
  • - изузетна дигитална издања,
  • - квалитетне приручнике за наставнике са дневним припремама,
  • - дидактичке материјале.

Нови Логос вам пружа:

  • - уџбенике усклађене са новим Планом наставе и учења,
  • - квалитетан методолошки приступ настави,
  • - нове креативне идеје,
  • - додатна средства за лакшу презентацију градива.