Српски језик за 1. разред

Цена
890,00 дин.

БУКВАР за први разред основне школе


Буквар је ОДОБРЕН Решењем Министарства просвете.

Буквар за први разред основне школе у издању Новог Логоса осмишљен је као први и најважнији уџбеник намењен ћириличком описмењавању ученика на почетном нивоу.

При томе се водило рачуна о индивидуалности сваког ученика, његовим потенцијалним предзнањима и развојним могућ ностима. Имајући у виду чињеницу да у први разред основне школе полазе ученици са разноликим предзнањима, когнитивним и емотивним нивоима зрелости, те различитим интересовањима и талентима, ауторке су се потрудиле да препознају и осмисле садржаје за све њих. 

Структура уџбеника, распоред градива и стил излагања прилагођени су узрасту ученика који почињу да читају и пишу. Буквар се састоји се из четири тематске целине: Добро дошли прваци, Учимо штампана слова, Учимо писана слова и Умемо да читамо. Напредним ученицима омогућено је да практично примене, усаврше и прошире знање, а нису запостављени ни ученици који имају проблема у савладавању читања и писања.
 

У Буквару Душке Милић и Татјане Митић подстичу се различити стилови учења и меморисања градива, што је захтев модерне наставе оријентисане на ученика.
Садржаји се непрестано преплићу на неколико нивоа. Вештина писања ангажована је кроз бројне и занимљиве графо-моторичке вежбе. Визуелна интелигенција се подстиче кроз допадљиве, функционалне и јасне илустрације. Кроз разнолике задатке и налоге ученици усавршавају когнитивне вештине и развијају критичко мишљење.
 

Словарица


 

 

Словарица чини интегрални део Буквара. Састоји се од картончића са штампаним великим и малим словима ћирилице.
 

У горњем делу сваког картончића је сличица идентична оној у Буквару, а у доњем велико штампано слово. На полеђини се налази одговарајуће мало штампано слово.
 

Помоћу Словарице ученици на лакши и занимљивији начин савлађују писање и читање.
 Аутори
Татјана Митић

Душка Милић

Ваша корпа

Ваша корпа је празна

Анкета

Да ли у настави користите интерактивне тестове, видео/аудио материјале са нашег сајта?

У школској 2016/17. години Нови Логос вам представља:

  • - савремене уџбенике и уџбеничке комплете са додатним материјалима и    ЦД-овима који ће обогатити и олакшати ваш рад,
  • - мултимедијалне садржаје (интерактивне тестове, видео/аудио материјале на сајту)
  • - квалитетне приручнике за наставнике са дневним припремама и ЦД-овима.

Нови Логос вам пружа:

  • - уџбенике усклађене са новим, важећим стандардима,
  • - квалитетан методолошки приступ настави,
  • - нове креативне идеје,
  • - додатна средства за лакшу презентацију градива.

Шта кажу наши посетиоци:

  • „Само наставите у овом правцу! Уџбеницу су вам одлични. Мултимедија веома користан сегмент.”
  • наставник историје